Jaarkalender
  WOLLIG WEEKEND 23-24-25 november

  Lotte Van Huyck

  Ik maak graag breisels van de basis af, van het kiezen van het fijnste garen tot het wassen en drogen van de eindproducten.
  Aangezien ik alles volgens traditionele methoden op mijn vertrouwde breimachine produceer, kan het 5 uur duren om een sjaal af te werken, de ontwerpfase niet meegerekend.

  Ik maak slechts een beperkt aantal items van elk ontwerp en de handmatige techniek stelt me in staat om te differentiëren in het proces, en ervoor te zorgen dat geen twee stukken identiek zijn.

  Veerle Tytgat

  "Als kind leefde ik me helemaal uit op mijn moeders naaimachine. 

  Dat experimenteren zit nog steeds in me. Ik speel met materiaal, texturen en patronen en zoek daarna naar een manier om die stoffen tot een product te verwerken."

  Hermine Van Dijck

  Hermine Van Dijck (° 1989) is een textielontwerper gevestigd in Antwerpen. In 2012 studeerde ze af met een masterdiploma in textielontwerp aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. Sindsdien runt ze haar eigen textielwerkruimte waar ze werkt aan nieuwe handgeweven ontwerpen.

  Kleuren, structuren en unieke stukken zijn het belangrijkste belang van het werk van Hermine. Ze vertaalt poëtische gevoelens in sterke visuele weefsels.

  In haar studio maakt ze kleine collecties met handgeweven objecten. Elk stuk is 100% uniek en met de hand gemaakt door haar handen.

  HVID (Caroline Camerlynck)

  "Zolang als ik me herinner, ben ik in de ban van wiskundige vormen." 


  Herhaling geeft me innerlijke vrede en komt terug in mijn professionele en persoonlijke leven. "Ik werk altijd met repetitieve vormen in mijn ontwerpen voor Hvid, terwijl mijn textielinstallaties langzaam draaien en de handeling van het breien herhalen in een ritueel. "

  Renilde De Peuter

  Textielontwerpster Renilde de Peuter heeft het creatieve in de vingers en ontwerpt al haar hele leven lang. Ze noemt zichzelf 'a collector of impressions’. Verschillende materialen en haar rijke fantasie gidsen haar doorheen het creatieve proces van de textielkunst.

  Op mijn zesde, in het eerste leerjaar, leerde ik breien. Ik kan mij nog levendig herinneren hoeveel plezier ik daarin had. Mijn moeder was geabonneerd op 'Handwerken', een magazine dat heel populair was in de jaren 70 en 80. Ik verslond die bladen.
  Inspiratie komt van overal. Zowel van de wereld rondom mij als in mijn hoofd. Ik heb een erg levendige verbeelding die ik soms aan banden zou willen leggen. Het is een knop die ik moeilijk kan uitzetten. Ook materialen kunnen me inspireren. Ik krijg vaak garens cadeau en ik word ook helemaal gelukkig van een goede kringloop-vondst.
  Mijn camera heb ik altijd bij de hand, zeker als ik op pad ga in de natuur. Ik ben een echte verzamelaar, altijd al geweest. In het verleden waren dat insecten en planten, nu ben ik meer een verzamelaar van impressies. Door dingen te fotograferen, kijk je meer gefocust en ben je gevoeliger voor details en licht. Ik maak dikwijls dezelfde wandeling; telkens een andere ervaring door het licht.
  Sophie RUBBENS

  We mochten in het verleden al een paar keer met Sophie samenwerken. 
  Met haar quilters vereniging en breigroepje is ze steeds creatief bezig met draden en stofjes.
  Tijdens dit WOLLIG WEEKEND komt ze met Bernadette en haar familie.