Jaarkalender
  Kermis EXPO : "ONDERWEG" 23-08-2018 t.e.m 02-09-2018
  Hilde GOOSSENS & Michel FLAMME (23/08 t.e.m 02/09) 

  We starten ons jaar traditioneel rond Latem Kermis, en dit jaar met een duo tentoonstelling.
  Michel FLAMME, geen onbekende in Latem en omstreken komt met totaal nieuw werk.
  Origineel, grappig soms, maar doordacht en alles vervaardigd uit recyclage materiaal.

  Hilde GOOSSENS timmert naarstig aan de weg naar erkenning.
  " Op het eerste gezicht kunnen de schilderijen van Hilde Goossens de beschouwer treffen als vluchtige, schetsmatige en tachistische composities: een wereld van verf, vlek, geste en beweging, kordaat over het beeldvlak geborsteld in een vaal verzadigd kleurenpalet van warme, monotone blauwgrijze, okerbruine en mosgroene tinten. Deze gebroken kleuren wedijveren met uitgespaarde witten en grijzen, waardoor een ritmisch spel van visuele concentraties ontstaat die niet enkel het immer permanente licht  beklemtonen, maar ook het suggestieve gevoel van ruimte en atmosfeer haast letterlijk luchtig opdrijven. Haar figuratie wortelt in een surrealistische beeldspraak – vervreemding en een immense stilte zijn troef – , heeft echter een romantisch melancholische inslag en is getoonzet in een radicaal realistisch idioom. De anonieme mens in de massa. Vluchtigheid en rust staan theatraal tegenover elkaar als twee schalkse ruiters. Gefascineerd door de huidige beeldcultuur herschikt zij deze prikkels tot beelden tussen het doodgewone, het bevreemdende, het ondraaglijke en het onmogelijke. Een picturaal spel dat simpelweg steunt op de kracht van haar verbeelding en de ambachtelijke vaardigheid om emoties te evoceren en stemmingen op te roepen."
  De inleiding van deze tentoonstelling is een kolfje naar de hand van Bart ONDERBEKE.
  Donderdag 23 augustus om 20.00 uur.
  Iedereen is welkom

  De tentoonstelling is iedere dag open behalve op maandag van 14.00 uur tot 18.00 u
  Hilde GOOSSENS
  Hilde GOOSENS
  Hilde GOOSSENS
  Michel FLAMME
  Nils DE CASTER "SOUL OF A MAN"
  Nils De Caster (°1969, Gent). “SOUL OF A MAN” De multi-instrumentalist van de The Broken Circle Bluegrassband brengt eigenzinnige interpretaties van de grootste songschrijvers uit de geschiedenis van de Country, Blues en Folkwereld.
  Als u eens wil weten hoe het voelt om op de schoot van een artiest te zitten, dan is dit concert de ideale gelegenheid. Wie Nils al heeft zien en horen optreden, weet dat hij het publiek royaal meeneemt in zijn muzikale wereld.
  Meestal is hij op de tournee met zijn soulmates en familie: Roland Van Campenhout, Bruno Deneckere, Lieven Tavernier, Perry Rose & The Rielemans Family.
  Met het programma “Soul Of A Man” komt hij alleen. Of toch niet?

  7 oktober om 18.00 uur in De Brouwerijschuur, dorp 24 Sint-Martens-Latem
  Inkom volgt later
    
  http://www.nieuwsblad.be/cnt/blshe_02710232
  www.nilsdecaster.be