DESIGN WEEKEND 24 - 25 - 26 november
  Tijdens het design weekend stellen we u drie jonge vrouwelijke designers voor.
  Pearl De Buck, Julie van den Meutter en Mariken Dumon.

  OPEN:
  Vrijdag 24 november van 14.00 uur tot 20.00 uur
  Zaterdag 25 november van 10.00 uur tot 18.00 uur
  Zondag 26 november van 10.00 uur tot 18.00 uur

  Pearl DE BUCK (PAARL Handtassen )

  Pearl-Lisa De Buck kreeg creativiteit en ondernemerschap met de paplepel mee. Haar vader, juweelontwerper Siegfried De Buck, en moeder, galeriste Hermine De Groeve, moedigden haar aan in haar studies mode- en textielontwerp. Pearl kwam terecht in een groot textielbedrijf, maar kon daar haar creatieve ei niet helemaal kwijt. De drang om te ondernemen en zelf te creëren groeide uit tot haar eigen handtassenlabel 'Paarl'.   De creaties van Pearl-Lisa De Buck kan men het best omschrijven als uniek, vernieuwend, doordacht design zonder compromissen, met een originele twist. Voor de gebruikte vormentaal wordt er steevast van de traditioneel bewandelde paden afgeweken.   Bij de creatie van een handtas wordt de grootste zorg besteed aan de kleinste details. Per handtas neemt dit al snel een behoorlijk aantal werkuren in beslag.

  Elke Paarl handtas wordt stuk voor stuk handgemaakt door de designer. Allen zijn ze éénmalige en unieke uitvoeringen van een tasmodel.   Meesterlijk vakman(-vrouw-)schap in combinatie met een eigen en unieke strakke vormentaal zorgen voor tijdloze pièce-uniques. Het gebruik van onconventionele materialen; zoals rubber, hout, ultradun beton en zelfs marmer, samen met het zelf ontwikkelde fabricage proces maken een ‘Paarl-handtas’ tot een ultieme belevenis.
  www.paarl.be
  Julie Van den Meutter (Textiel)

  Antwerps grafisch en textielontwerpster Julie Van den Meutter (25) verloor haar hart bij het handweven. Handweven is een oude, erg tijdrovende ambacht die in België voor het grootste deel verloren is gegaan. Julie werkt aan een kleine exclusieve collectie lifestyleproducten, volledig geproduceerd op een oud Scandinavisch weefgetouw in haar atelier in Antwerpen. Elk product wordt vervaardigd uit prachtige, kwaliteitsvolle en natuurlijke garens zoals katoen, wol en merino. Daarnaast maakt ze abstracte tekeningen en grafische illustraties.
  Mariken DUMON (Glas)

  Mariken Dumon werd tijdens haar studie "Master in Beeldende Kunst" gebeten door vloeibaar glas. Haar liefde voor warm glas bracht haar naar verschillende plaatsen in binnen- en buitenland. Zo volgde ze oa. in de glasschool in Kosta (Zweden) een een jaar durende intensieve opleiding "glasblazen" Zelf doceert ze nu in de Glasafdeling aan St.-Lucas te Gent. In haar eigen werk tracht ze ambacht, design en beeldende kunst samen te brengen.