Reis Zuid-India voor 6 personen
  Beste vrienden en India liefhebbers,
   
  Reeds lange tijd krijgen Frank en ik de vraag om zelf eens een reis naar Zuid-India en naar het Casa93 project te organiseren.
  Het is nu zo ver. Hierbij vinden jullie een reisschema voor 14 dagen. Het is een zeer verscheiden programma, met zowel nadruk op de boeiende Hindoe cultuur met zijn prachtige tempels in Tamil Nadu als op de weelderige natuur met zijn unieke kruidentuinen in Kerala. Beide staten zijn zo verschillend dat je als het ware 2 reizen in 1 keer beleeft. De eerste week reist Siva, onze vriend en wandelende encyclopedie met jullie mee. Siva is een uitstekende gids en fantastische verteller. Hij zal jullie meenemen in de boeiende wereld van de hindoe goden en uitgebreid al jullie vragen beantwoorden. Ongeveer halfweg de reis komen jullie dan in “ons” dorp. We hebben het schema zodanig opgesteld dat jullie het Pongalfestival samen met de kinderen van “onze” school kunnen vieren. Dit festival is zeer populair in Tamil Nadu en is een ode aan de oogst en al wie daarmee te maken heeft. De dieren worden extra verzorgd en vaak beschilderd met opvallende kleuren. Het tweede deel van de reis is wat meer relaxed. We leggen de nadruk op gezellige hotels in buurten waar van alles te beleven valt. Wie een tochtje wil maken op de rug van de olifant of in de vroege uurtjes een jungletocht wil ondernemen, alles is mogelijk. Of liever relaxen tijdens een ayurvedische massage? Een boottocht op de backwaters?  
  We hebben de prijs berekend op basis van 6 personen.
  Inbegrepen: Auto met chauffeur, gids van bij aankomst tem 15 januari, overnachtingen op basis van kamer en ontbijt (Bangala, Vanilla resort en La Dame Rouge halfpension) en treinrit. 
  Niet inbegrepen: internationale vluchten, eerste overnachting in Chennai (afhankelijk van vluchttijden), inkomgelden voor musea en tempels, facultatieve excursies zoals junglewalk, elephant ride,etc.., reisverzekering.
      
  PRIJS:  1500 euro per persoon.  
  Heeft u interesse? Stel gerust al uw vragen. Januari is top seizoen in Zuid-India. Om zeker te zijn van de beschikbaarheid van de hotels, blijft dit voorstel geldig tot 15 april.
  Wilt u liever andere hotels of op een ander tijdstip reizen, dan bekijken we het graag. Ook als u liever alleen of met 4 reist, werken wij met plezier een ander voorstel uit.  Tamil Nadu and Kerala January 2018
     

  08 jan: flight Brussels-Chennai  
  09 jan: arrival Chennai-Mahabalipuram-Pondicherry (Shanti Villa)  
  10 jan: Pondi-Thanjavur (Ideal River Resort) Visit Kumbakonam and Chidambaram  
  11 jan: Thanjavur-Karaikudi- The Bangala  
  12 jan: Karaikuddi -The Bangala  
  13 jan: Karaikuddi visit Rameshwaram by train Hotel Diawik  
  14 jan: Rameshwaram-Madurai (Taj or other) evening visit to temple and (flower)market- Heritage Madurai  
  15 jan: Eraniyam Pongal celebration with the schoolchildren+ Elupagudi templeceremony (Taj  or other) Heritage Madurai  
  16 jan: Madurai- Murukaddy (Shalimar Spice Garden)  
  17 jan: Murukkady (Shalimar Spice Garden)  
  18 jan:Murukkady-Vagamon (Vanilla County Resort- full board)  
  19 jan: full day in Vanilla Resort, visit spice garden  
  20 jan: Vagamon-Cherai Beach (La Dame Rouge)  
  21 jan: Full day trip to Kochi (La dame Rouge)- end of car service  
  22 jan: Full day in Cherai Beach- La dame Rouge  
  23 jan: transfer to airport by taxi, flight to Brussels