Sponsorkinderen
Casa 93 vzw zet zich in voor de kinderen van Eraniyam Panchayat. Voor de kinderen die naar school kunnen, maar vooral voor deze die omwille van familiale omstandigheden niet meer naar school kunnen. Deze kinderen werden door Chella opgevist, nu door Ashok en Anuja, en Casa 93 betaalde de schoolkosten, die rechtstreeks aan de school worden overgemaakt.
Sedert een paar jaar geven we aan onze leden en sympathisanten de kans om de persoonlijke sponsoring van deze kinderen over te nemen.  Tot op heden is dat voor vijf kinderen gelukt. Abeeman Cheran & Arya (broer & zus), Siva Sankari, Bharani Shri, Ganesh, Keerthi Vasan, Gopi, Prasad en Yuvashree kunnen dankzij mensen van bij ons naar school. Ze weten dat de enige voorwaarde is dat ze goed hun best moeten doen en goede punten halen. Deze kinderen zijn er zich wel degelijk van bewust dat zonder deze sponsoring hun toekomst er heel anders zal uitzien.
Elk kind dat we langer naar school kunnen sturen is er een minder in de kinderarbeid. Op deze manier zorgen we er samen voor dat deze kinderen een positief zelfbeeld hebben en een positieve kijk op de westerse wereld. 
We zoeken nog sponsorouders voor KARTHIKAYAN

Bharani shri

zij is net als Yuvashree een buurmeisje van Ashok en Anuja. Ze loopt daar binnen en buiten alsof het haar eigen thuis is. Ze speelt veel met de kleintjes Kiruthika en Jayshree.
Bharani shri werd geboren op 24 mei 2008 en heeft een kleiner broertje, Guru.
Haar mama, V. Gomathi werkt in het CALP fabriekje van Casa 93. Haar papa is dagloner.
Bharani shri haar lievelingskleur is blauw en haar passie is dansen.

Momenteel is haar toekomstplan politieagente worden.

 

Ganesh

We hebben Ganesh leren kennen als verstandig en werklustige zoon van bouwvakker Karmegan en z'n vrouw Panju.

Na schooltijd is Ganesh vaak te vinden in onze organische tuin waar hij Ashok en Chella helpt met het verzorgen van de dieren en planten.

Met de hulp van sponsorouders zal deze jongen zijn toekomst er ongetwijfeld beter uitzien.

Hij zit nu in de 7th standard en is 12 jaar oud. 
 

 


Abeeman & Arya

Abeeman Cheran en zijn zusje Arya zijn de kinderen van tempelgids Siva.

Omwille van de wereldwijde economische crisis is het toerisme in India, en vooral het zuiden fors terug gevallen. Daarom hebben we besloten om ook voor deze kinderen sponsorouders te zoeken.

En we hebben ze ook gevonden.

 


Siva Sankari

Siva Sankari, geboren op 3 mei 2001, is de 19 jarige dochter van een alleenstaande mama. De mama is dagloner. Dit wil zeggen dat ze nooit zeker is dat ze iedere dag werk heeft. Ze wonen in een klein huurhuisje. Siva Sankari zit momenteel in 1ste college Meenakshi Business Administration. Ze is, ondanks het feit dat er recent een huidziekte (Lupus) bij haar is vastgesteld, zeer gemotiveerd. Ze volgt een computer cursus en een cursus "Spoken English" en na de lessen gaat ze nog werken in een restaurant. Ze wil of in het onderwijs of in de financiële wereld terecht komen. Haar lievelingskleur is violet en haar hobby's zijn lezen en tekenen.
 

 


Keerthi Vasan

Mister Raja was de chauffeur van Chella tot hij op 26 maart aan een hartaanval overleed. Keerthi Vasan is de zoon van Raja. Samen met zijn ouders en twee zussen, die reeds hogere studies volgen, wonen ze in een klein huurhuisje.

Dankzij twee lieve mensen uit de Casa vriendenkring kan Keerthi Vasan verder naar school, verder aan zijn toekomst, verder aan zijn dromen bouwen.

 


Gopi

Wij hebben Gopi leren kennen als een heel handige jongen. Aanvankelijk noemden wij "de tempel boy" omdat hij aan de zijkant van z'n huisje, een klein tempeltje had gebouwd. Tijdens de week dat wij in Iraniyam waren heeft hij zijn tempeltje nog wat groter gemaakt, dit met de hulp van Ganesh een andere sponsor jongen. 
Gopi zit in 6th standard. Hij bereidt zich voor om deel te nemen aan het ingangsexamen om ooit ambtenaar te kunnen worden.

Yuvashree

is net als Bharani shri een van de buren van Ashok en zijn familie. Ze is zeer verstandig en leergierig. Daardoor gaat ze naar een privéschool die beter onderwijs geeft maar ook duurder is. Haar sponsorouders betalen niet de volledige schoolkost maar hetzelfde bedrag wat betaald wordt voor de sponsorkinderen van de Eraniyam basisschool. Vorig jaar is haar papa gestorven. Hartaanval.
Mama gaat uit werken. Wanneer mama niet thuis is zorgt Yuvashree voor haar broertje en doet ze kleine huishoudelijke taken.
Ze werd geboren op 18 feb. 2009.

Haar lievelingskleur is geel en haar hobby is tekenen.Prasath

is een stil en verlegen kind die het liefst van alles met zijn vriendjes optrekt en op straat speelt.
Hij is nogal een deugniet en wil graag politieagent worden. Zijn papa is overleden en zijn mama, Rakkaije, werkt keihard om haar gezinnetje staande te kunnen houden.
Prasath is geboren op 5 mei 2011. Zijn jongere zusje heet Pratiba waar hij na schooltijd voor zorgt.
De favoriete kleur van Prasath is wit, hij houdt van fietsen.


Karthikayan

Deze jonge knaap zit in de 5th standard.
Hij heeft geen broers of zussen en zijn mama, Rajathi, is alleenstaand ouder.
Karthikayan houdt van vissen en zijn droom is Marine Ingenieur worden.
Wij zijn voor deze jongen nog op zoek naar sponsorouders
die zijn droom helpen waar maken.

Guru
V.GURUPRAKASH is het broertje van Bharani shri. Hij is bijzonder creatief en leergierig. Guru is 12 jaar en zit in the 6th standard.

Geboortedatum: 20.09.2010.

Hobbies: Art and craft work.  

Ambition: Aeronautical engineering.

Zijn moeder werkt in het CALP fabriekje van Casa 93 Trust.